X

Επιλέξτε τη χώρα σας

Greece (greece)Greece (greece) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Επιλέξτε το νόμισμά σας

Euro $ US Dollar

DDoS, η αλλιώς Distributed Denial of Service. Στα Ελληνικά μεταφράζεται ως "Κατανεμημένη Επίθεση Άρνησης Εξυπηρέτησης".

DDoS, η αλλιώς Distributed Denial of Service. Στα Ελληνικά μεταφράζεται ως "Κατανεμημένη Επίθεση Άρνησης Εξυπηρέτησης".
Μια επίθεση DDoS έχει σαν στόχο ένα σύστημα, συνήθως έναν server ή ένα ολόκληρο κέντρο δεδομένων (datacenter). Η επίθεση "βομβαρδίζει" το σύστημα με ένα τεράστιο όγκο δεδομένων από διαφορετικές πηγές. Και οταν το σύστημα, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί, καταλήγει να εξαντλήσει τους πόρους του, υπερφορτώνεται και στο τέλος καταρρέει.
Παράδειγμα: λίγα λεπτά μετά την Πρωτοχρονιά, Ανάσταση το Πάσχα, όλοι έχουμε δυσκολία να κάνουμε μια κλήση ή να στείλουμε SMS.
Αυτό συμβαίνει γιατί υπερβολικά μεγάλος αριθμός συνδρομητών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο ταυτόχρονα!
Στις DDoS επιθέσεις η κλίμακα είναι σαφώς μεγαλύτερη, αφού βασίζονται μέχρι και σε εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές. Αρκετά μεγάλες επιθέσεις DDoS και μπορούν να ρίξουν ολόκληρα κέντρα δεδομένων με πολλαπλούς server.
Θύματα τέτοιων επιθέσεων έχουν πέσει μεγάλες εταιρείες, όπως CNN, Amazon, Yahoo, eBay, Sony, Facebook, Twitter, ακόμα και το site του FBI, μεταξύ άλλων.
Ιστορικά, η μεγαλύτερη επίθεση DDoS που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2016.
Θύμα ήταν η εταιρία Dyn, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών DNS (Domain Name System) του διαδικτύου. Το κρούσμα αυτό είχε επίπτωση σε αμέτρητες ιστοσελίδες διεθνώς, οι οποίες βασίζονταν στους DNS servers της Dyn.
Ο όγκος δεδομένων που κατάφεραν, με τη βοήθεια του botnet Mirai, να γονατίσουν τους server πιθανόν να ξεπέρασε τα 1,2Tbps (Terabit per second, τρισεκατομμύρια bit ανά δευτερόλεπτο).
Πολλές φορές, μια ομάδα hackers μπορεί να δημιουργήσει ένα botnet και στη συνέχεια νοικιάζει τη χρήση του σε τρίτους, που τους λέμε "καλοθελητες"..
Top