X

Επιλέξτε τη χώρα σας

Greece (greece)Greece (greece) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Επιλέξτε το νόμισμά σας

Euro $ US Dollar

Τι είναι το hosting;

Για να δούμε ένα website online στον υπολογιστή μας αρκεί να πληκτρολογήσουμε το Url του πχ. alphaserver.gr. Για να εμφανιστεί όμως αυτό το site από πίσω "τρέχουν" διάφορες διαδικασίες τις οποίες εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.

Το web hosting λοιπόν είναι στην ουσία ο χώρος στο διαδίκτυο μέσα στον οποίο "φιλοξενούνται" τα αρχεία και οι εικόνες που βλέπεις οπτικά σε ένα site. Το domain δηλαδή πχ. www.alphaserver.gr στην ουσία "βλέπει" με τη βοήθεια ορισμένων ρυθμίσεων στο Hosting και εμφανίζει κάθε φορά τα αντίστοιχα αρχεία, καθώς εμείς περνάμε από σελίδα σε σελίδα στο site.

Η αγορά του hosting είναι απαραίτητη για να λειτουργεί ένα site. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φτιάξεις ένα blog με wordpress θα πρέπει να αγοράσεις το domain, το hosting και στη συνέχεια μέσα στο Hosting να εγκαταστήσεις την εφαρμογή wordpress και να ξεκινήσεις τη δημιουργία του site σου.

Εναλλακτικά, υπάρχουν ορισμένες πλατφόμες οι οποίες είναι προεγκατεστημένες πάνω σε hosting πακέτο με αποτέλεσμα ο πελάτης να "γλιτώνει" αυτή τη διαδικασία και απλά να συνδέεται κατευθείαν στην πλατφόρμα για να ξεκινήσει άμεσα τη δημιουργία του site του. Τέτοιες πλατφόρμες είναι το Website Builder αλλά και τα Managed Wordpress πακέτα στο alphaserver.gr

Top